Inspirationsdag inom entreprenörskap och ledarskap

Med jämna mellanrum anordnar Magnificent inspirationsdagar för sitt närverk och medarbetare. Höstens inspirationsdag, 7 oktober på Victoria Tower, Kista, rörde ämnet entreprenörskap och ledarskap. Som inspiratörer och talare under dagen var Christer Haglund, VD Caperio, Jeanette Söderberg ansvarig IKEA Retail Europe samt Helena Söderberg hotelldirektör Scandic Victoria Tower som utifrån olika erfarenheter och olika perspektiv berättade om entreprenörskap och ledarskap.

Christer Haglund , grundare och VD för Caprio. Grundade Caperio 2000 och har varit engagerad i bolaget sedan dess. Innan Caperio arbetade Christer tio år hos IT-distributören Supplies Team. Caperio omsätter ca 600 MSEK och har ca 120 anställda. Christer fokuserade på ämnet entreprenörskap.
www.caperio.se

Jeanette Söderberg, ansvarig för IKEA Retail Europa. Hon har tidigare varit varuhuschef Uppsala och Barkaby, VD IKEA Sverige och globalt ansvarig för IKEAs kundstrategi. Jeanette har tidigare även en bakgrund från både reklambyrå och som VD för NK Inredning. IKEA har varuhus i 25 länder i Europa. Jeanette fokuserade på ämnet ledarskap.
www.ikea.se

Helena Söderberg, hotelldirektör Scandic Victoria Tower, ett nytt landmärke, med sina 120m Stockholms högsta hotell och näst högsta byggnad. Helena har lång bakgrund inom hotellbranschen, men började sin karriär inom Scandic som hotellchef Scandic Kungens Kurva redan 1994 och har efter detta även varit hotelldirektör på Scandic Malmen och Scandic Anglais Stockholm. Helena diskuterade ämnet ledarskap.
www.scandic.se